Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Lufthansa ruší plánovaný predaj podielu v divízii Lufthansa Technik

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Materská skupina Lufthansa podľa skorších informácií zvažovala predaj najmenej jednej pätiny divízie, ktorú má ako celok hodnotu približne 8 miliárd eur.

Frankfurt nad Mohanom 30. novembra (TASR) - Skupina Lufthansa si ponechá svoju divíziu údržby ako celok. V pláne predaja menšinového podielu v spoločnosti Lufthansa Technik sa nebude pokračovať, oznámila Lufthansa vo štvrtok. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Lufthansa Technik sa teraz zameria na rastové plány vypracované v posledných mesiacoch, uviedol šéf divízie Sören Stark. Materská skupina Lufthansa podľa skorších informácií zvažovala predaj najmenej jednej pätiny divízie, ktorú má ako celok hodnotu približne 8 miliárd eur. Finanční investori podľa zdrojov oboznámených s problematikou prejavili záujem o vstup do podniku už na jar tohto roka.

Lufthansa Technik teraz hovorí o zmene vývoja na trhu s leteckými motormi, čo jej otvára nové perspektívy. Vzhľadom na pretrvávajúce problémy výrobcov v tejto oblasti sa strategická hodnota Lufthansa Technik ako súčasti koncernu výrazne zvýšila, uviedol Detlef Kayser, predseda dozornej rady servisnej spoločnosti. Vedenie podľa neho očakáva trvalý nárast dopytu po službách v oblasti opráv motorov. Okrem rastúceho počtu starších motorov v letovej prevádzke k tomu prispieva aj vyššia náročnosť údržby novovyvinutých motorov, vysvetlil.