Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Ekonomika

Polaček: Sme pripravení na čerpanie eurofondov v obrovskej miere

Na archívnej snímke primátor Košíc Jaroslav Polaček. Foto: TASR - František Iván

Remišová počas svojho piatkového pracovného výjazdu na východnom Slovensku v Košiciach zároveň oznámila oficiálny začiatok činnosti štátnej akciovej spoločnosti Slovensko IT.

Košice 11. septembra (TASR) – Košice sú pripravené na čerpanie eurofondov a podľa primátora Jaroslava Polačeka majú jasné ciele a vízie.

„Sme schopní čerpať finančné prostriedky v obrovskej miere,“ deklaroval po piatkovom stretnutí s ministerkou investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronikou Remišovou na tému nového programového obdobia na roky 2021 – 2027.

Podľa Remišovej sú regióny v strategickom investičnom pláne dôležité. V Košiciach a na východe Slovenska vidí obrovský potenciál, či už sa to týka kvalifikovaných zamestnancov, alebo šikovných a pracovitých ľudí s nápadmi. Chce, aby sa zo Slovenska do sveta predávali nápady, myšlienky a inovácie a nebolo výrobnou alebo montážnou halou s lacnou pracovnou silou.

Remišová počas svojho piatkového pracovného výjazdu na východnom Slovensku v Košiciach zároveň oznámila oficiálny začiatok činnosti štátnej akciovej spoločnosti Slovensko IT. O možnostiach rozvoja a čerpania eurofondov rokovala aj s vedením obce Ždaňa v okrese Košice-okolie.