Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Klub 500: Veríme, že vedenie VW SK sa s odborármi dohodne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Klub 500 verí, že vedenie spoločnosti dospeje so zamestnancami k dohode, o to viac v súčasnej situácii na trhu práce, ktorá je charakteristická akútnym nedostatkom pracovnej sily.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Klub 500 považuje spoločnosť Volkswagen Slovakia za jedného z najvýznamnejších a najväčších zamestnávateľov na Slovensku. Historicky nám nie je známy žiadny prípad bezdôvodného nevyplatenia odmien zamestnancom spoločnosti. Píše sa v stanovisku Klubu 500 v súvislosti s avizovaným znížením skupinového hodnotenia z desať na päť percent v spoločnosti Volkswagen Slovakia. Tento krok považujú Moderné odbory Volkswagen za neprijateľný a nevylúčili ani prípadné protestné akcie.

"Uvedenú situáciu považujeme za internú záležitosť spoločnosti, ku ktorej sa nemôžeme vyjadriť. Veríme, že vedenie spoločnosti dospeje so zamestnancami k dohode, o to viac v súčasnej situácii na trhu práce, ktorá je charakteristická akútnym nedostatkom pracovnej sily a tlakom na rast miezd, ktorý v súčasnosti už predbehol rast produktivity práce," uviedol pre TASR výkonný riaditeľ Klubu 500 Tibor Gregor.