Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Juraj Miškov tvrdí, že Robert Fico o SPP klamal a žiada ospravedlnenie

Minister hospodárstva Juraj Miškov Foto: TASR/Pavel Neubauer

"Predseda strany Smer-SD Robert Fico ma verejne a nepravdivo obvinil zo snahy podporiť presun aktív tranzitného plynovodu z SPP na dcérsku spoločnosť Eustream," povedal Miškov.

Bratislava 8. marca (TASR) – Šéf Ministerstva hospodárstva (MH) SR Juraj Miškov (SaS) bude podľa svojich slov žiadať ospravedlnenie od predsedu Smeru-SD Roberta Fica za jeho klamstvá ohľadom Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), a.s.

"Predseda strany Smer-SD Robert Fico ma včera (7.3.) verejne a nepravdivo obvinil zo snahy podporiť presun aktív tranzitného plynovodu z SPP na dcérsku spoločnosť Eustream, ktoré sa malo udiať na dnešnom mimoriadnom valnom zhromaždení (MVZ) SPP," uviedol dnes na brífingu v Bratislave Miškov.

Faktom však podľa neho je, že dnes o 10. hodine síce predsedajúci valné zhromaždenie otvoril, to sa však vzhľadom na jeho neuznášaniaschopnosť skončilo po desiatich minútach, pretože sa na ňom nezúčastnili zástupcovia štátu.

"Výsledok dnešného neuznášaniaschopného MVZ, na ktorom sa nezúčastnili zástupcovia štátu, je jasným a jednoznačným dôkazom, ako lživo a účelovo Robert Fico využíva akékoľvek informácie na vyvolávanie neoprávnenej a úplne zbytočnej mediálnej paniky s jediným cieľom – vytĺcť politický kapitál dva dni pred voľbami," zdôraznil Miškov.

"Napriek tomu, že ma pán Robert Fico spolu s pánom Ľubomírom Jahnátkom v stredu 7. marca krivo a lživo obvinili, rozhodol som sa nepodať na nich trestné oznámenie. Pán Fico, ak ste ozajstný chlap, tak si určite dokážete priznať svoju chybu a ospravedlniť sa mi za vaše nepravdivé obvinenia," dodal šéf rezortu hospodárstva s prísľubom, že Fica "za to pozve na kolu, trebárs aj v parlamentnom bufete".