Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Investor chce v Bojniciach postaviť polyfunkčný objekt s ubytovaním

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Jeho súčasťou budú priestory pre administratívne a kancelárske činnosti, ako i maloobchodné prevádzky.

Bojnice 16. januára (TASR) - Súkromný investor plánuje rozšíriť možnosti krátkodobého ubytovania v Bojniciach. Postaviť chce polyfunkčný objekt so zameraním na ubytovacie služby hotelového typu, jeho súčasťou budú priestory pre administratívne a kancelárske činnosti, ako i maloobchodné prevádzky.

Ubytovacie zariadenie bude doplnené o stravovacie služby a wellness, celý areál bude vybavený parkovacími plochami, ako i plochami verejnej zelene, uviedla ďalej spoločnosť Termal Bojnice v zámere, ktorý predložila orgánom na posudzovanie vplyvov na životné prostredie.

Areál s polyfunkčným objektom chce firma postaviť na pozemku západne od Bojníc v blízkosti katastra Prievidze. Pozemok je podľa nej v súčasnosti nezastavaný, bez vegetácie s trávnatým porastom. "Zo severu je vymedzený Prievidzskou cestou, z juhovýchodu Opatovskou cestou a zo západu záhradným centrom a novobudovanou zónou individuálnej bytovej výstavby," priblížila spoločnosť. Cez pozemok vedie ochranné pásmo vysokého napätia a vysokotlakového plynovodu.

"Objekt polyfunkčného centra rešpektuje existujúcu výstavbu a je navrhnutý s dôrazom na optimálne začlenenie sa do územia a plynulú urbanizáciu prostredia. Navrhované objemové a funkčné riešenie zatraktívňuje okolitú zástavbu," tvrdí investor v zámere. Ozrejmil, že budova má tri nadzemné podlažia a jedno podzemné podlažie - garáž, pričom dispozícia prihliada k požiadavkám investora a rešpektuje regulatív územného plánu.

Celková plocha riešeného územia predstavuje 16.089 štvorcových metrov (m2), z toho zastavaná plocha je 3860,40 m2 a podlahová plocha objektov 8973,19 m2.

"Snahou navrhovateľa je v tomto území realizovať doplnkové činnosti v ponuke ubytovania a komerčných služieb, ktoré sa postupne na trhu v tomto regióne rozvíjajú na úkor utlmovania banskej činnosti," skonštatovala spoločnosť. Výstavba je podľa nej v súlade s rozvojovými koncepciami mesta Bojnice.

Náklady na realizáciu zámeru firma odhadla na 900.000 eur, s výstavbou chce v závislosti od povoľovacích konaní začať ešte v tomto roku a dokončiť ju v tom budúcom.

Bojnická firma má v kúpeľnom meste viaceré prevádzky vrátane penziónu.