Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

I. Rattaj: Veľa rakúskych lyžiarskych stredísk nefunguje ekonomicky

Ekonomika Tu a Teraz. Foto: Tablet.TV

Hosťom relácie EKONOMIKA Tu a teraz bol najväčší akcionár holdingu TMR Igor Rattaj.

Bratislava 29. október (TABLET.TV) - V cestovnom ruchu na Slovensku patrí k najvýraznejším osobnostiam. Ešte pred časom avizoval, že Rakúšanov naučí, ako sa robí turizmus, v súčasnosti tam už pôsobí. Hosťom relácie EKONOMIKA Tu a teraz bol najväčší akcionár holdingu TMR Igor Rattaj.

Holding Tatra Mountain Resort (TMR) začína s expanziou do Álp. Prvou lastovičkou je spolupráca s rodinou Schultz, ktorá vlastní lyžiarske stredisko na ľadovci Molltaler Gletscher v Korutánsku. "Je to rámcová spolupráca o predaji našich skipasov prostredníctvom nášho systému Gopass. Korutánsko v rámci rozvoja rakúskych lyžiarskych stredísk trochu zaostáva, nie je také populárne ako Tirolsko, Štajersko alebo Salzburgsko. Prekvapujúce však je, že ho navštevuje početná česká a slovenská klientela,“ upozornil Rattaj, podľa ktorého veľa rakúskych lyžiarskych stredísk nefunguje ekonomicky. „Chceme tam priniesť vo väčšom množstve to, čo funguje u nás, a to je predaj skipasov cez internet. V tomto smere sú v Rakúsku veľmi konzervatívni. Predaj cez internet je u nich prakticky nulový a to je pre nás priestor. Napríklad na Slovensku v súčasnosti predávame viac ako 50% skipasov elektronicky,“ konštatoval Rattaj.



Rattaj potvrdil, že rozširovanie biznisu do Álp chce TMR financovať aj prostredníctvom emisie dlhopisov. „V tomto období expirujú dlhopisy, ktoré boli vydané pred piatimi rokmi. Tie sa nahradia novým dlhopisom, ktorý splatí aj niektoré staršie dlhy, čím dochádza k zjednodušeniu financovania TMR. Táto forma financovania je v súčasnosti zaujímavá pre právnické i fyzické osoby a nielen pre slovenských a českých investorov,“ dodal Rattaj.

Pozrite si reláciu EKONOMIKA Tu a teraz s moderátorom Richardom Kvasňovským.