Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Ekonomika

Finančná správa obnovuje vozový park, má prvých 16 nových vozidiel

Na snímke prvá várka nových motorových vozidiel pre colné úrady, ktorú slávnostne odovzdal prezident Finančnej správy (FS) SR Jozef Kiss (nie je na snímke) v Bratislave vo štvrtok 21. decembra 2023. Foto: TASR Pavel Neubauer

Predstavitelia FS deklarovali, že si dlhodobo uvedomujú potrebu obnovy vozového parku.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Prezident Finančnej správy (FS) SR Jozef Kiss vo štvrtok odovzdal príslušníkom FS 16 nových hliadkových služobných áut. Určené sú pre potreby colných úradov a kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS). TASR o tom informovala Drahomíra Adamčíková z FS s tým, že celkovo dostanú 91 áut.

"Celková cena zákazky predstavuje 3,18 milióna eur s DPH, vozidlá dodá japonský výrobca. Dodávať ich bude postupne podľa prevádzkových možností. Automobily postupne dostanú CÚ a KÚFS v zmysle prezidentom schváleného rozdeľovníka," priblížila.

Predstavitelia FS deklarovali, že si dlhodobo uvedomujú potrebu obnovy vozového parku. "Priemerný vek služobných vozidiel je 12,5 roka a počet najazdených kilometrov je priemerne 150.000," upozornili. Nákupom nových vozidiel sa snažia svojim zamestnancom zlepšiť pracovné podmienky.

Príslušníci FS majú dostať 28 kusov SUV, deväť kusov VAN a 54 kusov modelu kombi. "Časť vozidiel bude dodaných s polepmi s nápisom Finančná správa a so znakom organizácie, časť so skrytými majákmi a niektoré s majákovou rampou i polepom," dodala Adamčíková.