Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Fiat musel pre štrajky dopravcov zastaviť výrobu

Foto: TASR

Vodiči nákladných áut protestujú proti zvýšeniu daní z pohonných látok a opatreniam na liberalizáciu trhu v Taliansku, ktoré zavádza úradnícka vláda premiéra Maria Montiho.

Turín 18. marca (TASR) - Automobilový koncern Fiat musel v závere tohto pracovného týždňa zastaviť výrobu vo všetkých piatich závodoch v Taliansku. Na príčine je štrajk dopravcov, ktorí blokujú cesty.

Vodiči nákladných áut protestujú proti zvýšeniu daní z pohonných látok a opatreniam na liberalizáciu trhu v Taliansku, ktoré zavádza úradnícka vláda premiéra Maria Montiho. Fiat má ale pre štrajky plné sklady a parkoviská a musel najskôr obmedziť, a na konci týždňa úplne zastaviť výrobu v krajine.

Podľa vedenia firmy za uplynulé tri týždne automobilka vyprodukovala o 20.000 vozidiel menej ako za normálnych okolností. A ak bude štrajk prepravcov a blokáda ciest pokračovať, výrobu neobnoví.

Zatvorenie tovární môže zredukovať podiel Fiatu na talianskom trhu až o 10 %. Šéf koncernu Sergio Marchionne sa tento týždeň stretol s premiérom Montim, ale odmietol novinárom prezradiť, o čom spolu diskutovali.