Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Na východnej diaľnici D1 pribudli nové čerpacie stanice

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Spoločnosť Slovnaft okrem rozširovania svojej maloobchodnej siete pokračuje v tomto roku na Slovensku v modernizácii starších čerpacích staníc.

Prešov 15. júna (TASR) - Dve nové čerpacie stanice otvorili v týchto dňoch pre motoristov na východnej diaľnici D1. Obe sa nachádzajú neďaleko Prešova na veľkom diaľničnom obojstrannom odpočívadle Malý Šariš.


Súčasťou nových čerpacích staníc Slovnaftu sú predajňa, reštaurácia s bezplatným Wi-Fi pripojením na internet, ale aj parkovisko pre autobusy, osobné a nákladné vozidlá či oddychová zóna.

Na každej zo staníc sa nachádzajú štyri obojstranné výdajné stojany, vrátane samostatného stojanu pre kamióny a nákladné vozidlá. Otvorené sú 24 hodín denne.

Spoločnosť Slovnaft okrem rozširovania svojej maloobchodnej siete pokračuje v tomto roku na Slovensku v modernizácii starších čerpacích staníc.

"Ku koncu marca sme nahradili pôvodný vzhľad čerpacích staníc novým NEO dizajnom na 99 čerpacích staniciach a očakávam, že ich počet sa do konca tohto roka rozšíri o ďalších deväť. Okrem toho pokračuje na čerpacích staniciach rekonštrukcia predajných priestorov a sociálnych zariadení," informovala riaditeľka maloobchodu spoločnosti Slovnaft, a.s., Ileana Sorina Baltatu.

K výstavbe obojstranného odpočívadla Malý Šariš došlo pri budovaní úseku diaľnice D1 Svinia - Prešov západ. Je dlhý vyše sedem kilometrov a jeho výstavbu odštartovala Národná diaľničná spoločnosť v roku 2005. Do užívania bol odovzdaný v júni 2010.