Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Česmad Slovakia má novú generálnu tajomníčku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nemček v minulosti pôsobila na Ministerstve dopravy SR.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Generálnou tajomníčkou Združenia cestných dopravcov SR (Česmad Slovakia) je Lucia Nemček. Do funkcie ju koncom marca schválilo prezídium združenia. Na poste nahradila doterajšieho generálneho tajomníka Petra Vargu. V stredu o tom informoval hovorca Česmad Slovakia Roman Kment.

"V osobe Lucie Nemček, ktorá mala v Česmad Slovakia v kompetencii medzinárodné vzťahy a legislatívu, zastupovanie združenia v orgánoch Medzinárodnej únie cestnej dopravy (IRU) a je lektorkou školení v oblasti cestnej dopravy, prinášame na pozíciu generálneho tajomníka kontinuitu i expertízu zároveň," uviedol prezident Česmad Slovakia Pavol Piešťanský.

Nemček v minulosti pôsobila na Ministerstve dopravy SR. Ako diplomatka na oddelení dopravy a telekomunikácií na Stálom zastúpení SR pri Európskej únii v Bruseli sa spolupodieľala na príprave a následkom výkone predsedníctva SR v Rade EÚ. Pôsobila aj ako podpredsedníčka pracovnej skupiny Rady EÚ pre pozemnú dopravu.

Generálny tajomník je výkonným orgánom združenia a riadi jeho bežnú činnosť. Má právo zastupovať združenie navonok. Zodpovedá za výkon služieb vo vzťahu k členskej základni a riadi regionálne pracoviská, uvádza sa na internetovej stránke združenia Česmad Slovakia.