Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Ekonomika

Ceny ropy dnes vzrástli

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Obavy z nestability na Blízkom východe sa obnovili v piatok, kedy pri bombovom útoku zahynul riaditeľ informačného oddelenia libanonských Vnútorných bezpečnostných síl (ISF) Wisám Hasan.

Singapur 22. októbra (TASR) - Ceny ropy dnes ráno vzrástli. Násilie v Libanone totiž vyvolalo obavy z rozšírenia nepokojov po Blízkom východe.

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s novembrovým kontraktom sa dnes o 8.03 SELČ predával po 90,57 USD (69,48 eura). To je o 52 centov viac ako v piatok (19.10.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas piatka oslabil o 2,05 USD a uzavrel na 90,05 USD za barel. Decembrový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zdražel o 61 centov na 110,75 USD/barel.

Obavy z nestability na Blízkom východe sa obnovili v piatok, kedy pri bombovom útoku zahynul riaditeľ informačného oddelenia libanonských Vnútorných bezpečnostných síl (ISF) Wisám Hasan. Hasan bol v minulosti blízkym spolupracovníkom libanonského sunnitského premiéra Rafika Harírího, ktorý zahynul pri bombovom útoku v Bejrúte v roku 2005. Z vyšetrovania vedeného Hasanom vyplynulo, že za zabitím Harírího mohla stáť Sýria a s ňou spriaznené libanonské šiitské hnutie Hizballáh.