Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Ekonomika

Bratislavská vodárenská spoločnosť má nového finančného riaditeľa

Na archívnej snímke budova Vodárenského múzea Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. Foto: TASR Michal Svítok

Pavol Pčola vyštudoval Wharton School University v Pennsylvánii a Ekonomickú univerzitu v Bratislave.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) má nového finančného riaditeľa. Stal sa ním Pavol Pčola. Rozhodlo o tom Valné zhromaždenie BVS. Vo funkcii nahradil Emericha Šinku, ktorému uplynul štvorročný mandát. Pre rodinné dôvody sa rozhodol opätovne nekandidovať, v spoločnosti však bude pôsobiť na pozícii vedúceho finančného odboru.

"Chcem pokračovať v rozvoji Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, pričom sa musíme prioritne zamerať na znižovanie infraštruktúrneho dlhu a rozvoja spoločnosti," skonštatoval Pčola. Jeho zodpovednosťou bude okrem finančných procesov aj manažment investícií.

Pavol Pčola vyštudoval Wharton School University v Pennsylvánii a Ekonomickú univerzitu v Bratislave. V minulosti pôsobil ako výkonný riaditeľ banky Goldman Sachs v Londýne alebo portfólio manažér v investičnom fonde Twin Capital. Zakladal tiež Slovak Professionals Abroad Program v LEAF-e. V súkromí sa venuje šachu, v ktorom reprezentoval Slovensko na svetovej šachovej olympiáde, a mentorstvu študentov.