Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Odborári vo Volkswagene nesúhlasia so znížením skupinového hodnotenia

Na snímke predseda Moderných odborov Volkswagen Zoroslav Smolinský informuje novinárov počas brífingu na tému Reakcia odborárov na zníženie skupinového ohodnotenia zamestnancov o 50% a možné odstavenie výroby v závode ako reakcia na tento krok zamestnávateľa. Bratislava, 20. septembra 2018. Foto: TASR - Michal Svítok

Smolinský uviedol, že jeho výška závisí vždy od zaradenia zamestnanca do organizačnej štruktúry, alebo od hodnotenia výsledkov plnenia cieľov najbližšieho priameho nadriadeného vedúceho zamestnanca.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Moderné odbory Volkswagen Slovakia (MOV) nesúhlasia so znížením skupinového hodnotenia zamestnancov. Podľa jeho predsedu Zoroslava Smolinského tento krok nemá žiadnu súvislosť s predĺžením doby trvania dohody o konte pracovného času (KPČ).

Ako uviedol vo štvrtok na stretnutí s novinármi, jeho výška závisí vždy od zaradenia zamestnanca do organizačnej štruktúry, alebo od hodnotenia výsledkov plnenia cieľov najbližšieho priameho nadriadeného vedúceho zamestnanca. "Mrzí nás a považujeme to za minimálne nevhodné, ak nie priamo zlý úmysel, že vedenie 'najlepšieho zamestnávateľa' má potrebu ospravedlňovať svoje nesprávne organizačné a podnikateľské rozhodnutia spájaním ochrany najlepších záujmov našich zamestnancov, ktoré sme urobili nepodpísaním dohody o KPČ."

Podľa neho MOV bude od zamestnávateľa veľmi dôsledne vyžadovať vysvetlenie spomínaného zníženia skupinového hodnotenia zamestnancov a dôsledné preukázanie splnenia podmienok šetrenia 1 % priamo riadených nákladov na úrovni VW SK ako celku.

"V opačnom prípade to budeme považovať za preukázateľné porušenie platnej a účinnej kolektívnej zmluvy. Vedenie spoločnosti VW SK nás postavilo do pozoru. Jedná sa hlavne o to, že posledné, čo by niekto mohol urobiť, je siahnuť ľuďom na peniaze. A vedenie spoločnosti sa neštíti takých krokov a chcú znížiť skupinové hodnotenie z 10 na 5 % len kvôli tomu, aby VW vykázal nejaké zisky. Toto zníženie by sa malo týkať všetkých zamestnancov, pričom nemáme nič také zakotvené ani v kolektívnej zmluve. Všetky takéto rozhodnutia musia s nami (s MOV) prerokovať. Dúfam, že vedenie prehodnotí svoje rozhodnutie, lebo zamestnanci si takého poďakovanie určite nezaslúžia. Mali sme nábehy výroby, robili veľa a je nemysliteľné, aby im siahli na peniaze. Nebudem predbiehať, necháme vedeniu časový priestor na ich vyjadrenie, ale ak by to malo pokračovať v týchto tendenciách, budeme zvažovať protesty."

Spoločnosť Volkswagen Slovakia vopred informovala vedenie MOV, ako aj svojich zamestnancov, že nepodpísanie Dohody o konte pracovného času bude mať vplyv na zvýšené náklady firmy, čo sa prejaví aj na zníženom skupinovom hodnotení (skupinovej odmene) na garantovanú výšku 5 % tarifnej mzdy. "Napriek našej snahe odbory MOV Dohodu o KPČ nepodpísali. Zníženie skupinového hodnotenia nastalo v zmysle ustanovenia kolektívnej zmluvy podpísanej v roku 2017," píše sa v stanovisku spoločnosti.



"Pripomíname, že skupinové hodnotenie je len jedna z variabilných zložiek, ktorá je vyplácaná nad rámec základnej mzdy. Ďalšou variabilnou zložkou je osobné hodnotenie, ktorého vyplácanie sa týmto nemení," uvádza sa v stanovisku.

"Rozhodnutie zamestnávateľa znížiť skupinové ohodnotenie na päť percent vnímame aj my zástupcovia Základnej organizácie OZ KOVO VW SK veľmi negatívne. Je to totiž priama ukážka toho, ako neprofesionálne dopadlo kolektívne vyjednávanie v našom podniku pod taktovkou Moderných odborov a aká nekvalitná kolektívna zmluva bola podpísaná. Zníženie skupinového ohodnotenia ako jednej z variabilných zložiek mzdy zamestnancov priamo súvisí, ako odznelo aj vo vyjadrení zamestnávateľa, s nepodpísaním dohody o konte pracovného času, čo spôsobilo podniku finančné straty. Manažment v zmysle kolektívnej zmluvy podniká kroky na jej kompenzáciu, na čo má právo," píše sa v stanovisku, ktoré TASDR poskytli zástupcovia Základnej organizácie OZ KOVO VW SK.

Podľa nich vyjadrenia predstaviteľov MOV o tom, že dávajú zamestnávateľovi týždeň na prehodnotenie tohto kroku, bude zrejme potrebné vnímať len ako využitie záujmu médií o tému a zviditeľnenie sa v mediálnom priestore s ohľadom na osobné politické ambície predsedu MOV a jeho kandidatúru v novembrových komunálnych voľbách. Realita je však taká, že odbory boli informované o možných dosahoch nepodpísania KPČ už vopred, rovnako tak prebehla informačná kampaň medzi zamestnancami.