Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Anketa Najatraktívnejší zamestnávateľ 2020 od Profesie má výsledky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

V rámci kategórie IT a telekomunikácie je víťazom ankety kyberbezpečnostná firma ESET, druhým je Slovak Telekom a na 3. mieste je spoločnosť Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia.

Bratislava 29. januára (TASR) – Anketa Najatraktívnejší zamestnávateľ 2020 od spoločnosti Profesia už má výsledky. Víťazov prináša v desiatich kategóriách. Informovala o tom PR manažérka spoločnosti Nikola Richterová.

V kategórii Doprava a logistika sa najatraktívnejším zamestnávateľom roku 2020 stala firma Zásielkovňa, na 2. priečke sa umiestnila Železničná spoločnosť Slovensko a na 3. podnik Cargo-partner SR.

V rámci kategórie IT a telekomunikácie je víťazom ankety kyberbezpečnostná firma ESET, druhým je Slovak Telekom a na 3. mieste je spoločnosť Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia.

Víťazom ankety v kategórii Nemocnice a zdravotná starostlivosť je sieť AGEL, na 2. mieste je sieť lekární Dr. Max a na 3. priečke je ProCare a Svet zdravia.

Kategórii Obchod a služby dominovala spoločnosť Lidl Slovenská republika, na 2. mieste je Kaufland Slovenská republika a treticu uzatvára Tesco Stores SR.

V štátnej a verejnej správe je najatraktívnejším zamestnávateľom vlaňajška Bratislavská vodárenská spoločnosť. Na 2. priečke sa umiestnilo Hlavné mesto SR Bratislava.

V rámci stavebníctva je podľa hlasujúcich ľudí najlepším zamestnávateľom YIT Slovakia, na 2. mieste je STRABAG, na 3. Doprastav.

V kategórii Výroba a priemysel sa na 1. priečke umiestnili Slovenské elektrárne, 2. miesto obsadil Slovnaft a na 3. mieste je spoločnosť Východoslovenská energetika Holding.

V cestovnom ruchu, gastre a hotelierstve je víťazom sieť reštaurácií McDonald's Slovakia, po nej nasleduje Burger King a treticu uzatvára spoločnosť SOREA.

Segmentu bankovníctva, financií a poisťovníctva dominovala Slovenská sporiteľňa, nasledovala ju VÚB banka a na 3. mieste je spoločnosť Swiss Re.

V poslednej kategórii, ktorá sa týkala centier zdieľaných služieb, je víťazom Uniqua Group Service Center Slovakia, nasleduje ju Henkel Slovensko – Centrum zdieľaných služieb Bratislava a treticu uzavrela spoločnosť IBM.

Na ankete sa v ročníku 2020 zúčastnil rekordný počet ľudí, hlasovalo ich viac ako 78.000. Nominovaných bolo 237 spoločností. Pandémia nového koronavírusu pozmenila dôvody výberu najatraktívnejšieho zamestnávateľa. Najdôležitejším faktorom pre respondentov bol dobrý kolektív a ľudia, potom dobré meno spoločnosti, pracovná istota, dlhodobá tradícia firmy, kvalitné služby a produkty a silná a známa značka. Najväčšia vzorka hlasujúcich bola vo veku 35 až 49 rokov. Spomedzi krajov hlasovalo najviac ľudí z Bratislavy a okolia, Nitrianskeho a Košického kraja.