Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Americká vláda sa odvolá proti akvizícii Time Warner firmou AT&T

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Washington dlhodobo so spojením firiem nesúhlasí, súd vo Washingtone ale v polovici júna akvizíciu v hodnote 85,4 miliardy USD schválil bez podmienok.

Washington 13. júla (TASR) - Americké ministerstvo spravodlivosti sa odvolá proti rozhodnutiu federálneho súdu, ktorý minulý mesiac schválil prevzatie mediálnej spoločnosti Time Warner telekomunikačným koncernom AT&T. Americká vláda aj naďalej tvrdí, že kontrakt v hodnote vyše 85 miliárd USD poškodí konkurenčné prostredie.

Washington dlhodobo so spojením firiem nesúhlasí, súd vo Washingtone ale v polovici júna akvizíciu v hodnote 85,4 miliardy USD (73,25 miliardy eur) schválil bez podmienok. Obavy ministerstva spravodlivosti, ktoré argumentovalo ohrozením hospodárskej súťaže a poškodením spotrebiteľov vyššími cenami, odmietol.

Proti akvizícii Time Warner koncernom AT&T, ktorú firmy oznámili ešte v októbri 2016, vystupuje aj americký prezident Donald Trump. Ten je známy aj útokmi voči spravodajskej stanici CNN, ktorá spadá pod spoločnosť Time Warner. AT&T na rozhodnutie súdu reagovala okamžite a pár dní po verdikte akvizíciu dokončila.

(1 EUR = 1,1658 USD)