Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Agrominister R. Takáč vymenoval 12-člennú skupinu svojich poradcov

Na snímke minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč. Foto: TASR - František Iván

Agrominister doplnil, že na MPRV vzniká aj antibyrokratická skupina, ktorá má odbúravať byrokraciu v súlade s európskymi predpismi.

Bratislava 1. marca (TASR) - Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) vymenoval 12-člennú skupinu svojich poradcov. Zbor sa bude stretávať pravidelne na pracovných stretnutiach a svoje funkcie bude vykonávať bezodplatne. Informovala o tom hovorkyňa agrorezortu Veronika Daničová.

Predsedom zboru poradcov bude Anton Stredák, poslanec Národnej rady (NR) SR a člen Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Podpredsedníčkou bude Klaudia Halászová zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Členmi poradného zboru bude František Mrázik (Ovocinárska únia SR), Emil Macho (Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora), Daniel Poturnay (Potravinárska komora Slovenska), Helena Patasiová (Agrárna komora Slovenska), Filip Kasana (Zväz obchodu SR), Marián Glovaťák (Združenie mladých farmárov ASYF), Jozef Šumichrast (Zväz zeleninárov a zemiakarov Slovenska), Maroš Kminiak (Zväz ekologického poľnohospodárstva), Peter Liška (Štátne lesy Tatranského národného parku) a Ján Fenčák (Združenie miest a obcí Slovenska).

"Som rád, že sa nám podarilo vyskladať kvalitný odborný tím poradcov. Teší ma, že nikto z nich nepožadoval mzdu ani si nerobil nárok na honorár. Všetkým nám záleží na tom, aby sa slovenské poľnohospodárstvo a potravinárstvo posúvalo dopredu, aby sme rozvíjali náš vidiek a som presvedčený, že spoločnými silami to zvládneme. Dvanásť členov som vymenoval na úvod, to sa však môže meniť a nevylučujem, že sa ich počet časom aj zvýši," povedal Takáč.

Agrominister doplnil, že na MPRV vzniká aj antibyrokratická skupina, ktorá má odbúravať byrokraciu v súlade s európskymi predpismi.