Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Československé výročia 2018

ĽSNS: Prezident rád rozpráva o tolerancii, ale sám jej nie je schopný

Na snímke Marian Kotleba. Foto: TASR - František Iván

Kotlebova ĽSNS reagovala na rozhodnutie prezidenta Andreja Kisku neprísť v nedeľu večer na koncert k 30. výročiu Sviečkovej manifestácie v Bratislave.

Bratislava 25. marca (TASR) - Prezident Andrej Kiska rád rozpráva o tolerancii, ale sám jej nie je schopný ani pri dobromyseľných akciách. Vyhlásila to Kotlebova ĽSNS, ktorá tak reagovala na rozhodnutie Kisku neprísť v nedeľu večer na koncert k 30. výročiu Sviečkovej manifestácie v Bratislave. Dôvodom je pozvanie kotlebovcov na toto podujatie.



"Je to osobná vizitka Andreja Kisku. Tak často poúča ostatných o porozumení, ale sám nedokáže tolerovať ani ostatných, legitímne zvolených zástupcov ľudu. Toto je skutočný politický extrémizmus," uviedol pre TASR Milan Uhrík z ĽSNS.

Hovorca prezidenta Roman Krpelan informoval TASR, že prezident nepríde na koncert pri príležitosti 30. výročia Sviečkovej manifestácie, ktorý sa bude konať od 19.00 h v budove Slovenskej filharmónie – Redute v Bratislave. Dôvodom je podľa Krpelana "pozvanie fašistov" na toto spomienkové podujatie. Interný poradca prezidenta Radoslav Baťo na sociálnej sieti spresnil, že Konferencia biskupov Slovenska (KBS) pozvala na koncert zástupcov ĽSNS Mariana Kotlebu a Milana Uhríka.

Spomienka na Sviečkovú demonštráciu je podľa hovorcu prezidenta oslava slobody, demokracie a odvahy ľudí. "Pozvanie fašistov na večerný spomienkový koncert je preto mimoriadne nešťastným spôsobom pripomenutia si 30. výročia tejto významnej udalosti," skonštatoval.