Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislavský kraj

Vandali vyčíňali v bratislavskej MHD, spôsobili škodu cez 700 eur

Na snímke vozovňa DPB na Hroboňovej ulici. Foto: TASR/Martin Baumann

Podnapití pasažieri zanechali po sebe zničené sedadlá a interiér.

Bratislava 17. februára (TASR) - Víkend plný vandalizmu zaznamenali pracovníci Dopravného podniku Bratislava (DPB). Vodiči liniek MHD spolu s dispečermi DPB riešili viacnásobné poškodenia interiérov vozidiel i prípady obťažovania cestujúcich podnapitými pasažiermi.

Ako informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová, od piatkového popoludnia až do dnešného rána zaregistroval DPB vandalské činy, ktoré na vozidlách DPB spôsobili škodu presahujúcu 700 eur. Najzávažnejším prípadom bolo zničenie interiéru električkovej linky č. 3 grafitmi v piatok (14. 2.) popoludní. " Neznámy páchateľ spôsobil škodu vo výške 300 eur," oznámila Volfová.

Ďalšími prejavmi vandalizmu, ku ktorým došlo prevažne počas nočných hodín z piatka na sobotu a zo soboty na nedeľu bolo najmä poškodenie sedadiel, ale aj krádež hasiaceho prístroja, dodala Volfová.

Pracovníci DPB aj počas uplynulého víkendu zápasili s podnapitými pasažiermi. Incidenty počas víkendu zaznamenali na linke č. 96 a č. 8. "V oboch prípadoch promptne zasahovali dispečeri DPB, ktorí podnapitých cestujúcich vyviedli z vozidiel bez toho, aby mali linky na svojich trasách zdržanie," uviedla Volfová.

Hovorkyňa DPB upozornila tiež na opakujúcu sa nedisciplinovať a nerešpektovanie zákazu pohybu chodcov a cyklistov v tuneli pod Hradom. "Aj počas víkendu, konkrétne v sobotu predpoludním zaznamenal kamerový systém v tuneli chodcov, na mieste musela zasahovať policajná hliadka," informovala Volfová.