Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

V okrese Pezinok zaistili takmer 1,5 tony tabaku, cigáry a cigarety

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Finančná správa

Pri akcii zadržali tri podozrivé osoby, stíhané sú na slobode.

Bratislava 29. mája (TASR) - Kriminalisti z Kriminálneho úradu finančnej správy (FS) zaistili v okrese Pezinok takmer 1,5 tony tabaku, viac ako 3000 cigár a 150.000 kusov cigariet bez slovenskej kontrolnej známky. Pri akcii zadržali tri podozrivé osoby, stíhané sú na slobode. TASR o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová.

Kriminálny úrad finančnej správy na základe operatívno-pátracej činnosti a získaných informácií vykonal v okrese Pezinok tri domové prehliadky a štyri prehliadky iných priestorov a pozemkov. "Pri prehliadke zaistili 1425 kilogramov tabaku, 3194 cigár a 150.000 kusov cigariet bez označenia slovenskou kontrolnou známkou tak, ako to vyžaduje zákon," spresnila Skokanová.

Zadržali tri osoby pre podozrenie z participácie na nelegálnej trestnej činnosti – prechovávaní a distribúcii tabakových výrobkov bez označenia slovenskou kontrolnou známkou. Voči všetkým zadržaným podozrivým osobám vzniesol vyšetrovateľ finančnej správy obvinenie pre prečin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru formou spolupáchateľstva. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až do päť rokov. Osoby sú stíhané na slobode. Škoda spôsobená voči štátnemu rozpočtu SR bola vyčíslená na 124.597 eur.