Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Hygienici záujemcom skontrolujú kvalitu vody zo studne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Vo vode budú hygienici kontrolovať hladinu dusičnanov a dusitanov. Ústredným heslom dňa je Nenechať nikoho bokom.

Bratislava 18. marca (TASR) - Pri príležitosti Svetového dňa vody 2019 bude Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava v stredu 20. marca bezplatne laboratórne vyšetrovať vzorky pitnej vody zo studní. TASR o tom informovala hovorkyňa RÚVZ Bratislava Katarína Nosálová.

Vo vode budú hygienici kontrolovať hladinu dusičnanov a dusitanov. Ústredným heslom dňa je „Nenechať nikoho bokom“. Záujemcovia môžu vzorku vody zo studne priniesť v čistých aspoň pollitrových fľašiach medzi 8.00 a 13.00 h na RÚVZ Bratislava na Ružinovskej ulici.

Úrad bude v ten deň vykonávať nielen rozbory vzoriek vôd, ale tiež bude poskytovať odborné poradenstvo zamerané na oblasti zdravotnej bezpečnosti a kvality pitnej vody z verejných vodovodov a zo studní či z oblasti úpravy pitnej vody. Dotkne sa aj ďalších problémov týkajúcich sa pitnej vody a jej významu pre zdravie človeka.

Výsledky laboratórnych analýz budú zverejnené na webovej stránke www.ruvzba.sk a sociálnej sieti podľa prideleného identifikačného čísla. Vyšetrenie ďalších ukazovateľov kvality vody si možno dohodnúť v rámci platených služieb RÚVZ Bratislava.