Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Lyžiarske strediská Pezinská Baba a Zochova chata čakajú na viac snehu

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Prevádzka vlekov bola na Pezinskej Babe prerušená do odvolania od pondelka (4.12.).

Bratislava 9. decembra (TASR) – V lyžiarskych strediskách Pezinská Baba a Zochova chata v Malých Karpatoch momentálne čakajú na viac snehu, aby dokázali spustiť prevádzku vlekov. Pre TASR to povedal Ján Reisenauer z Lyžiarskeho klubu (LK) Pezinská Baba, ktorý prevádzkuje zimné lyžiarske stredisko na Pezinskej Babe a Zochovej chate.

"Všetko bude závisieť od počasia, koľko a kedy napadne prírodného snehu, alebo kedy a aké budú mrazy, a podarí sa technicky zasnežiť svahy na požadovanú vrstvu," priblížil Reisenauer. Verí, že sa vleky podarí spustiť ešte pred Vianocami.

Pezinská Baba má už prvú lyžovačku v tejto sezóne za sebou. Minulý víkend bol v sobotu (2.12.) a nedeľu (3.12.) v prevádzke kotvový vlek Double, keďže pár dní predtým tu napadlo do 35 centimetrov snehu a zasnežovali aj technicky. Trate pre bežkárov boli na Pezinskej Babe upravené so skútrom na klasickú aj korčuliarsku techniku. Na Zochovej chate len utlačili sneh na svahoch a v stredisku bolo možné sa aspoň sánkovať. Prevádzka vlekov bola na Pezinskej Babe prerušená do odvolania od pondelka (4.12.).

Strediská sú podľa Reisenauera pripravené na túto lyžiarsku sezónu. Vleky sú po údržbe a revíziách pripravené. Na Pezinskej Babe vymenili osvetlenie za nové modernejšie LED svietidlá. "Ostatné inovácie do techniky, napríklad do snežných pásových vozidiel, vlekov a technického zasnežovania návštevníci ťažko zbadajú, skôr to zlepší našu prácu. Na Zochovej chate sme kompletne vymenili terasu pred bufetom," podotkol. Minuloročnú sezónu hodnotí Reisenauer ako relatívne dobrú a z pohľadu prevádzkových dní (76) mierne nadpriemernú. Približná návštevnosť zjazdových lyžiarov na Pezinskej Babe bola okolo 22.000 a na Zochovej chate okolo 10.000.
 
Aktuálne informácie zo stredísk Pezinská Baba a Zochova chata môže verejnosť nájsť na webe www.lkbaba.sk či prostredníctvom stránky LK Pezinská Baba na sociálnej sieti. Funguje tiež odkazovač s aktuálnou informáciou na Pezinskej Babe na čísle 033 640 23 12 a na Zochovej chate 033 6470 130.