Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Muža obvineného za sexuálne násilie maloletých dievčat už uväznili

Ilustračné foto Foto: 3.bp.blogspot.com

Obeťami Rafaela T. z okresu Pezinok boli štyri dievčatá vo veku deväť až 13 rokov. Hrozí mu väzenie na sedem až 15 rokov.

Bratislava 20. februára (TASR) – Okresný súd v Pezinku zobral do väzby 27-ročného Rafaela T., ktorého polícia obvinila z vydierania a sexuálneho násilia. Potvrdil to hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Obeťami obvineného boli podľa polície štyri dievčatá vo veku deväť až 13 rokov. O prípade dnes informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Csaba Faragó.

"Z dôvodov takzvanej preventívnej väzby, teda dôvodnej obavy, že by mohol v trestnej činnosti pokračovať," vysvetlil rozhodnutie súdu Adamčiak. Rozhodnutie o vzatí do väzby je podľa hovorcu právoplatné.

K prípadu dnes zvolal tlačovku riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Csaba Faragó. Informoval, že páchateľ si dievčatá najskôr vytypoval, potom ich sledoval a napokon sa s nimi dal do reči. "Dievčatá pod zámienkami vyhotovenia fotografií, ponúknutia rôznych odmien vo forme sladkostí, respektíve požiadania o pomoc, odlákal na odľahlé miesta, kde ich pod hrozbou násilia, respektíve použitia kuchynského noža prinútil vyzliecť sa a následne ich odfotil v oblasti genitálií. V dvoch prípadoch vykonal na maloletých osobách sexuálne násilie," povedal policajný riaditeľ. Všetky prípady sa stali v decembri 2013 a v januári tohto roka.

Faragó uviedol, že páchateľ si dievčatá najskôr vytypoval, potom ich sledoval a nakoniec sa s nimi dal do reči. "Dievčatá pod zámienkami vyhotovenia fotografií, ponúknutia rôznych odmien vo forme sladkostí, respektíve požiadania o pomoc, odlákal na odľahlé miesta, kde ich pod hrozbou násilia, respektíve použitia kuchynského noža prinútil vyzliecť sa a následne ich odfotil v oblasti genitálií. V dvoch prípadoch vykonal na maloletých osobách sexuálne násilie," povedal policajný riaditeľ. Všetky prípady sa stali v decembri 2013 a v januári tohto roku.

Rafaela T. zadržali 18. februára. Doteraz nebol za podobnú trestnú činnosť stíhaný, v milosti bol raz odsúdený za trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Policajti pri domovej prehliadke zaistili páchateľov mobilný telefón, počítač a kuchynský nôž, ktorým hrozil malým dievčatám. Obvinenému hrozí väzenie na sedem až 15 rokov.