Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislavský kraj

Polícia sa pre prípad zastrelenej mačky v Senci obracia na verejnosť

Na archívnej snímke policajná páska. Foto: TASR/Roman Hanc

Páchateľovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až do výšky troch rokov.

Bratislava 1. februára (TASR) - Enviropolícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý v Senci na začiatku októbra zastrelil mačku. Verejnosť žiada o akékoľvek informácie smerujúce k objasneniu prípadu. TASR o tom informovali z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

Páchateľ mačku menom "Mina" postrelil 6. októbra presne nezistenou vzduchovou zbraňou v okolí Dúhovej ulice. "Podľa veterinárnej správy brok spôsobil krvácania do dutiny brušnej, čím bez primeraného dôvodu spôsobil smrť spoločenského zvieraťa v rozpore so zákonom o veterinárnej starostlivosti," priblížila enviropolícia.

V tejto súvislosti sa začalo trestné stíhanie vo veci podozrenia zo spáchania prečinu usmrtenie spoločenského zvieraťa. Páchateľovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až do výšky troch rokov.

Polícia apeluje na verejnosť, aby jej poskytla akékoľvek informácie smerujúce k objasneniu prípadu. "Poznatky k prípadu môžete oznámiť na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru, prípadne na známom telefónnom čísle 158," dodala.