Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Polícia chytila vďaka reakcii občana podozrivého priamo pri krádeži

Ilustračná snímka. Foto: Polícia SR/Facebook

Polícia obvinila z prečinu krádeže v štádiu pokusu 45-ročného Pavla zo Senca, ktorý je stíhaný na slobode. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na dva roky.

Bratislava 25. júna (TASR) - Policajti chytili v Slovenskom Grobe (okres Pezinok) vďaka rýchlej reakcii stavebníka bytového domu podozrivého priamo pri krádeži. Stalo sa to ešte koncom mája. Polícia obvinila z prečinu krádeže v štádiu pokusu 45-ročného Pavla zo Senca, ktorý je stíhaný na slobode. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na dva roky. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

Policajtov v nočných hodinách 26. mája kontaktoval stavebník, že v priestoroch novostavby v Slovenskom Grobe sa pohybuje cudzia osoba. Policajti prišli na nahlásené miesto, kde podozrivého muža obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie. Obvinený sa mal pokúsiť odcudziť stropné podpery. "Policajti zároveň vykonávajú potrebné úkony k preukázaniu prípadnej ďalšej trestnej činnosti obvineného, ktorej sa mal dopustiť v minulosti," spresnila Mihalíková.

Polícia pripomína, že pri každom páchaní protiprávneho konania je rýchla a bezodkladná reakcia občanov pre políciu veľmi dôležitá. "Pravdepodobnosť zadržania páchateľa a objasnenia skutku je ďaleko vyššia ako v prípadoch, keď sa skutky oznamujú s väčším časovým odstupom po čine," spresnila Mihalíková.