Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Parkovaciu nálepku v Starom Meste si možete vybaviť do konca februára

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Stále o ňu nepožiadalo asi 3000 obyvateľov Starého Mesta.

Bratislava 19. februára (TASR) – Vodiči z bratislavského Starého Mesta si môžu rezidentskú parkovaciu nálepku vybaviť už len do konca februára. Mestská časť vyzýva Staromešťanov, aby si túto povinnosť nenechávali na posledné dni v mesiaci a navštívili Centrum služieb občanom na Miestnom úrade na Vajanského nábreží.

Dosiaľ mali vodiči parkovacie karty. Mestská časť chcela zavedením nálepiek predísť falšovaniu i strácaniu kariet, ale aj inovovať doklad. "Parkovacie nálepky budú jednak lepšie zabezpečené proti falšovaniu a taktiež predídeme situáciám, ktoré sa stávali v minulosti. Hoci mali vodiči platnú parkovaciu kartu, nebola vo vozidle umiestnená na dobre viditeľnom mieste, alebo ju stratili, či zabudli. V prípade nálepiek sa takéto situácie nebudú stávať," vysvetlila pre TASR koncom minulého roka staromestská hovorkyňa Alexandra Obuchová. Priblížila, že vodičom často parkovacia karta v aute zapadne alebo ju za sklom nevidieť a občania potom zvyknú upozorniť mestskú políciu, ktorá dá vodičom papuču. "Následne sa zistí, že vodiči vlastne platnú parkovaciu kartu majú."

Vodiči si karty môžu zamieňať od konca minulého roka za nálepky, platnosť kariet vydávaných vlani pritom samospráva predĺžila do 28. februára. Začiatkom tohto roka mestská časť podľa hovorkyne posilnila tiež počet pracovníkov, ktorí nálepky vydávajú, čím chcela zrýchliť proces vydávania a zároveň predísť vytváraniu dlhých radov čakateľov. "Ak si obyvatelia nechajú túto povinnosť na posledné dni februára, musia počítať s výrazným zdržaním pri vybavovaní parkovacej nálepky," upozornila Obuchová.