Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislavčan zaútočil nožom na policajtov, hrozí mu osemročné väzenie

Ilustračné foto Foto: TASR/KR PZ Nitra

Agresívneho muža už obvinili z prečinu útoku na verejného činiteľa a porušovania domovej slobody.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Väzenie až na osem rokov hrozí 44-ročnému mužovi, ktorý v pondelok (7. 4.) v Bratislave zaútočil nožom na policajtov. Tí sa ho snažili zadržať potom, čo prenikol do cudzieho bytu a majiteľovi sa vyhrážal smrťou.

Obvinený Miroslav z Bratislavy sa podľa doterajšieho vyšetrovania polície v čase okolo 17.00 h v obytnom dome na Čapajevovej ulici vyhrážal s nožom v ruke 43-ročnému mužovi fyzickou likvidáciou. "Poškodený sa z obavy o svoj život a zdravie snažil ukryť vo svojom byte, 44-ročný muž však stihol vojsť za ním, vo vyhrážkach pokračoval a odmietal opustiť priestory bytu," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) Michal Szeiff. Ako dodal, muž nožom zaútočil aj na policajtov, ktorí prišli na miesto činu. "Policajti muža spacifikovali a odviezli do cely policajného zaistenia," uviedol Szeiff.

Agresívneho muža už obvinili z prečinu útoku na verejného činiteľa a porušovania domovej slobody. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.