Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Na Železnej studienke súťažilo vyše 600 bežcov a cyklistov

Šiesty ročník zimného MTB maratónu s rekordným počtom prihlásených športových nadšencov odštartovali v sobotu 18. januára 2014 na Železnej studničke v Bratislave cyklistickými pretekmi. Na snímke atmosféra pri štarte. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Pre cyklistov bola v sobotu pripravená 29-kilometrová trať.

Bratislava 19. januára (TASR) - Takmer desaťkilometrovú trasu na bratislavskej Železnej studienke si dnes v rámci šiesteho ročníka 1. zimného MTB maratónu odbehlo 240 bežcov. V sobotu (18.1.) si na svoje prišlo 370 cyklistov, pre ktorých bola pripravená 29-kilometrová trať. TASR o tom informovala Miroslava Rácová z odboru komunikácie a propagácie Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

"Naším cieľom je, aby mali obyvatelia, ale aj návštevníci regiónu dostatok možností športovo sa vyžiť a aby rodiny namiesto vysedávania doma využili príjemné počasie a vyšli do prírody," povedal predseda BSK Pavol Frešo.

Víkendový maratón odštartoval cyklistickou súťažou, účastníci museli zdolať trať so 650-metrovým prevýšením. Bežci štartovali dnes, popasovať sa museli s 9,7 kilometra dlhou traťou a 160-metrovým prevýšením.



BRATISLAVA: Zimný MTB maratón s rekordnou účasťou


BRATISLAVA: Bratia Lamiovci ovládli zimný MTB maratón cyklistov


Zimný MTB maratón: Čerstvá mamička J. K. Števková najrýchlejšia cyklistka