Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Lekárska služba je v Bratislavskom kraji poskytovaná i počas sviatkov

Ilustračné foto Foto: TASR

V Bratislave nájdu rodičia s deťmi pomoc v Národnom ústave detských chorôb na Kramároch.

Bratislava 30. marca (TASR) – Na území Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) budú aj počas veľkonočných sviatkov nepretržite poskytované lekárske služby. Prvú pomoc tak v prípade potreby nájdu ako dospelí, tak aj malí pacienti, a to v každom okresnom meste daného regiónu.

V Bratislave nájdu rodičia s deťmi pomoc v Národnom ústave detských chorôb (Detská fakultná nemocnica s poliklinikou) na Kramároch. "Tam v prípade vážnejších stavov funguje aj detská pohotovosť," informovala Veronika Beňadiková, vedúca oddelenia masmediálnej komunikácie BSK. Dospelí pacienti nájdu lekársku pomoc v ambulanciách spoločnosti MED STAR na Strečnianskej a Ružinovskej ulici.

Lekársku službu prvej pomoci pre deti, dorast aj dospelých pre okres Pezinok zabezpečuje Komplexná záchranná služba. K dispozícii v prípade potreby je na Bratislavskej ulici v Pezinku. „Komplexná záchranná služba poskytuje aj detskú výjazdovú pohotovosť pre deti a dorast v okresoch Pezinok a Senec,“ doplnila Beňadiková.

V okrese Malacky nájdu rodičia aj deti prvú pomoc na ulici Duklianskych hrdinov, priamo v okresnom meste Malacky. V priestoroch malackej nemocnice funguje Lekárska služba prvej pomoci pre deti a dorast a aj LSPP pre dospelých.

„Lekársku službu prvej pomoci pre deti a dorast zabezpečuje spoločnosť VyDePo, ktorá je rovnako pripravená pomôcť rodičom aj priamo v domácnosti, zabezpečujú návštevné služby so službukonajúcim lekárom pre okres Malacky a Bratislava,“ podotkla Beňadiková. Dospelý nájdu pomoc v Nemocnici Malacky, kde je non-stop otvorený aj urgent.

Zoznam lekární, ktoré majú počas sviatkov pohotovosť, nájdu záujemcovia na webovej stránke www.e-vuc.sk.