Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Bratislavský kraj

Deň otvorených dverí DPB oslávi električkovú dopravu

Z Dňa otvorených dverí v Dopravnom podniku Bratislava 20. septembra 2014. Na snímke najstarší švajčiarsky trolejbus FBW - Oerlikon, ktorý začal jazdiť v mestskej doprave v roku 1947 Foto: TASR/Pavel Neubauer

Bratislavský dopravca pozýva všetkých priaznivcov verejnej dopravy, historických a súčasných vozidiel na deň plný zaujímavých ukážok, ale aj pútavého programu.

Bratislava 25. augusta (OTS) - Dopravný podnik Bratislava, a. s. organizuje aj tento rok Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční v priestoroch vozovne Jurajov Dvor na Trnávke. Podujatie, počas ktorého DPB otvorí brány pre verejnosť sa bude konať dňa 19. septembra od 10:00 do 15:00.

Bratislavský dopravca preto pozýva všetkých priaznivcov verejnej dopravy, historických a súčasných vozidiel na deň plný zaujímavých ukážok verejnej dopravy, ale aj pútavého programu. Nadšenci histórie si môžu prezrieť všetky historické unikáty – autobusy, električky ako aj trolejbusy.

Na deti bude čakať množstvo zábavy či už v detskom kútiku Mladého Slovanistu, na nafukovacom hrade alebo im úsmev na tvári vyčarí kúzelník. Aj tento rok bude pre návštevníkov pripravená tombola s množstvom atraktívnych cien. Sprievodný kultúrny program, ktorý spestrí prehliadku vozoparku bude pripravený už od 10:00 a odštartuje ho rocková kapela Atmosferik. Nasledovať bude skupina Silent Trio a nakoniec to na pódiu roztancuje folklórny súbor Kuštárovcov. Akciu bude moderovať Martin "Shilo" Šilan.

Tohtoročný Deň otvorených dverí Dopravného podniku Bratislava sa koná v duchu osláv 120. výročia električkovej dopravy v Bratislave, takže pre nadšencov histórie je pripravené aj špeciálne prekvapenie.



Dopravný podnik Bratislava ďakuje všetkým partnerom za finančnú podporu, vďaka ktorej mohol aj tento rok zorganizovať Deň otvorených dverí 2015.
Foto: DPB a.s.