Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Cestujúca chcela zastaviť mimo zastávky, vodičku MHD udrela do nosa

Autobus MHD Foto: Tomáš Gerši/TASR

V jednom z bratislavských autobusov na linke N53 zaútočila agresívna žena na vodičku.

Bratislava 17. marca (TASR) – Pľuvance i päsťou ranu do nosa dnes skoro ráno utŕžila jedna z vodičiek v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD). Takto ju napadla jedna z cestujúcich. Na Trnavskom mýte jej totiž vodička odmietla zastaviť autobus mimo zastávky. TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.

Udalosť sa stala na nočnej linke N53 na ceste z Hlavnej stanice do Vajnor. Po pol tretej ráno začala podľa slov Volfovej v križovatke na Trnavskom mýte cestujúca vykrikovať na vodičku autobusu, aby okamžite zastavila vozidlo, lebo chce vystúpiť. "Vodička autobusu jej vysvetlila, že mimo zastávky z bezpečnostných dôvodov nesmie vypúšťať cestujúcich a tak pokračovala s vozidlom ďalej na zastávku Odbojárov, kde zastavila vozidlo," opísala hovorkyňa.

Cestujúca však podľa Volfovej začala vodičke vulgárne nadávať a pľuvať do tváre. "Vodička autobusu v snahe zbaviť sa cestujúcej otvorila kabínkové dvere a žiadala neprispôsobivú cestujúcu, aby vystúpila z vozidla," pokračuje Volfová. Cestujúca však síce z autobusu prvými dverami vystúpila, ale druhými sa vrátila späť a v nadávkach pokračovala. "Vodička opäť pristúpila k neprispôsobivej cestujúcej v snahe výzvou ju vylúčiť z prepravy, pričom utŕžila päsťou ranu do nosa," uviedla Volfová. Cestujúca sa potom podľa jej slov rozbehla preč z autobusu.

Vodička neskôr udalosť nahlásila dispečerovi, na cestujúcu podať trestné oznámenie nechce. "Dopravný podnik vyjadruje rozhorčenie nad takýmto konfliktným správaním cestujúcej verejnosti, ktoré sa najčastejšie zaznamenávame počas víkendov. Niektorí cestujúci odmietajú rešpektovať pravidlá a často si neuvedomujú, že agresívnym správaním neohrozujú len samotných vodičov, ale aj ostatnú cestujúcu verejnosť," podotkla Volfová.