Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislavský kraj pokračuje v oprave cesty medzi Sencom a Pezinkom

Ilustračné foto. Foto: TASR

Ukončenie celej rekonštrukcie je naplánované do konca roka 2018.

Bratislava 24. októbra (TASR) – Rekonštrukcia cesty II. triedy medzi Sencom, Viničným a Pezinkom sa pomaly dostáva do druhej fázy. V súčasnosti sa ešte dokončujú práce v úseku od okružnej križovatky pri logisticko-obchodnom centre Senec-Sever smerom k obci Viničné. Následne by sa malo začať s prácami od Viničného smerom do Pezinka. TASR informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman.

Počas druhej etapy sa odfrézujú pôvodné poškodené asfaltobetónové vrstvy vozovky, zastabilizuje sa jej podložie a položí sa nový povrch. Pribudnú tiež nespevnené krajnice, sanáciou a obnovou prejdú poškodené priepusty a odvodňovacie priekopy. Zároveň budú orezané poškodené a nevhodné dreviny, pribudne tiež nové zvislé a vodorovné dopravné značenie.

"Robíme na tom, aby sa postupne cesty opravovali, vynovovali a prispievali ku kvalitnejšej doprave. Preto prosíme vodičov prechádzajúcich týmito úsekmi o rešpektovanie dočasného dopravného značenia, ohľaduplnosť a zvýšenú opatrnosť," apeluje predseda BSK Juraj Droba.

Počas stavebných prác bude doprava vedená jednosmerne v smere Pezinok – Viničné – logistický park Senec sever, keďže sa práce budú realizovať v polovičnom profile komunikácie. Obchádzková trasa v smere Senec – Pezinok je určená trasou Senec – Blatné – Šenkvice – Pezinok. Doprava v smere Viničné – Pezinok je určená trasou Viničné – Slovenský Grob – Grinava – Pezinok.

Ukončenie celej rekonštrukcie je naplánované do konca roka 2018.