Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Dve nehody autobusov v Bratislave, škody za 24-tisíc eur

Škodu vo výške odhadom 17.000 eur spôsobil 31-ročný vodič, ktorý 21. januára 2014 predpoludním čelne narazil do linkového autobusu MHD číslo 21 na ceste druhej triedy medzi bratislavskými mestskými časťami Lamač a Devínska Nová Ves. Foto: TASR/KR PZ v Bratislave

Vykonaná dychová skúška u oboch vodičov alkohol vylúčila.

Bratislava 21. januára (TASR) - Škodu vo výške odhadom 17.000 eur spôsobil 31-ročný vodič, ktorý dnes predpoludním čelne narazil do linkového autobusu MHD číslo 21 na ceste druhej triedy medzi bratislavskými mestskými časťami Lamač a Devínska Nová Ves.

Podľa polície muž sediaci za volantom auta Hyundai i30 predbiehal pred ním idúce vozidlo s najväčšou pravdepodobnosťou cez plnú čiaru. Pri tomto manévri narazil do protiidúceho autobusu.

Zo zdemolovaného auta museli zraneného šoféra vyslobodiť hasiči, skončil v jednej z bratislavských nemocníc. Vodič autobusu a cestujúci vyviazli bez zranení. Nehoda spôsobila obmedzenie dopravy v jednom jazdnom pruhu.
Foto: TASR/KR PZ Bratislava

K zrážke medzi osobným vozidlom a autobusom MHD č. 67 došlo aj dnes ráno na Vrakunskej ceste. V aute zn. Nissan Qashqai sa okrem vodiča nachádzali aj dve sedemročné deti. Podľa doteraz vykonaného šetrenia na mieste dopravnej nehody sa vodič tohto auta pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu motorového vozidla a narazil do pred ním stojaceho autobusu.

Obe deti vo veku sedem rokov boli prevezené na ošetrenie do jednej z bratislavských nemocníc, ďalšie osoby zranenia neutrpeli. Vykonaná dychová skúška u oboch vodičov alkohol vylúčila. Odhadnutá výška škody na osobnom vozidle je 5000 eur a na autobuse tisíc eur. Dopravná nehoda je v štádiu šetrenia.

TASR informovala Tatiana Kurucová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Bratislave.