Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Vodičov v Bratislave čakajú dopravné obmedzenia, prečítajte si kde

Ilustračné foto Foto: TASR/Jakub Kotian

Dôvodom dopravných obmedzení sú práce v rámci prvej etapy nosného dopravného systému MHD, ako aj oprava povrchu komunikácií pre zvýšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Bratislava 5. novembra (TASR) - Vodičov v Bratislave čakajú ďalšie čiastočné a úplné uzávery ciest I. a II. triedy. Dopravné obmedzenia sa týkajú jednej ulice v Starom Meste (Prokopa Veľkého), dvoch ulíc vo Vajnoroch (Pri starom letisku a Rybničnej) a piatich komunikácií v Petržalke (Einsteinovej, Panónskej cesty, Budatínskej, Lietavskej a Černyševského).

Dôvodom dopravných obmedzení sú práce v rámci prvej etapy nosného dopravného systému MHD, ako aj oprava povrchu komunikácií pre zvýšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky či vybudovanie nových cestných napojení. Informovala o tom dnes Martina Halušková z referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta.

V sobotu 8. novembra bude celý deň neprejazdný úsek od Mosta Apollo po Most SNP a v sobotu 15. novembra bude uzavretý úsek v smere na Žilinu, teda od Mosta SNP po Most Apollo. Vo štvrtok 13. novembra je plánovaná úplná uzávera Černyševského ulice pod nadjazdom pri budove Tatra banky. "Obchádzkové trasy povedú po priľahlých komunikáciách a z toho dôvodu nebude obsluhovaná zastávka MHD Muchovo námestie," uviedla Halušková.

Pre opravu povrchu je až do soboty 15. novembra čiastočne uzavretá Ulica Prokopa Veľkého. "V prvej etape je neprejazdný pravý jazdný pruh v úseku od Gorazdovej po dom č. 25, v druhej etape sa bude opravovať ľavý jazdný pruh. Premávka bude riadená striedavo jednosmernou signalizáciou," doplnila Halušková. Do rovnakého termínu bude podľa jej slov čiastočne uzavretá aj Panónska cesta, ako v smere do Petržalky, tak aj v smere do mesta.

V mestskej časti Vajnory si výstavba nových cestných napojení vyžiada čiastočné uzávery miestnych komunikácií II. triedy Pri starom letisku a na Rybničnej ulici. "Prvá cesta bude uzavretá do nedele 7. decembra, druhá komunikácia od pondelka 10. novembra do pondelka 24. novembra. Dopravné obmedzenia sa týkajú predovšetkým úseku vjazdu do areálu nákupného centra," uzavrela Halušková.