Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislava

V ZŠ K. Brúderovej vo Vajnoroch otvorili pavilón s piatimi triedami

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Mestská časť tak rieši nárast počtu obyvateľov, ktorý sa prejavuje aj väčším počtom detí navštevujúcich školu.

Bratislava 11. apríla (TASR) – V Základnej škole (ZŠ) Kataríny Brúderovej v bratislavských Vajnoroch otvorili v stredu nový pavilón s piatimi triedami i kabinetmi pre odborné predmety. Mestská časť tak rieši nárast počtu obyvateľov, ktorý sa prejavuje aj väčším počtom detí navštevujúcich školu. TASR o tom informovala mestská časť Vajnory.

V pavilóne pribudli sociálne zariadenia, kabinet i sklad. Prístavba pavilónu stála 575.000 eur, na ktoré si mestská časť vzala bankový úver. "Základný kameň prístavby bol položený v októbri minulého roku. Pavilón bol odovzdaný v marci a v apríli sa už v nových triedach učia žiaci. Prístavba zabezpečí dostatočnú kapacitu školy na niekoľko rokov," priblížila vajnorská samospráva.

V areáli školy sa práve v tomto období začal nový projekt prístavby a nadstavby štyroch tried pre materskú školu. Situovaná je v priestore bývalej školskej jedálne. Súčasťou projektu je aj rozšírenie priestorov jedálne, ako aj nadstavba jedného poschodia nad ňou. "Tým sa zvýši kapacita materskej škôlky o 88 miest pre deti z Vajnôr a blízkeho okolia. Stavba sa začala v marci tohto roka a predpokladané ukončenie je v auguste," spresnila mestská časť. Náklady na tento projekt získala z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) a dosahujú skoro 560.000 eur.

V ZŠ Kataríny Brúderovej sa vyučuje od školského roku 1967/1968. V súčasnosti má po otvorení nového pavilónu 19 tried, ktoré navštevuje 361 žiakov. O ich výchovu a vzdelávanie sa stará 22 učiteľov. Na škole v minulom a tomto roku prebehla aj čiastočná rekonštrukcia kuchyne.