Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

V lokalite Mlynské nivy sa začína výstavba rezidenčného domu Millhaus

Ilustračné foto. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Súčasťou projektu budú aj oddychové zóny v polootvorenom vnútrobloku či detské ihrisko.

Bratislava 8. marca (TASR) - V lokalite Mlynské nivy v Bratislave sa začína s výstavbou rezidenčného domu Millhaus. Projekt má na 19 podlažiach priniesť viac ako 150 bytových jednotiek, ktoré doplnia obchodné priestory v parteri. Dokončenie projektu je naplánované na rok 2026. Stoja za ním spoločnosti Immocap a WOOD Real Estate.

"Rezidenčný dom Millhaus mení vnímanie aj funkcionalitu zóny, ktorá sa stáva nosným bulvárom nového centra mesta. Lokalita posilní svoj meniaci sa charakter kombinujúci biznisovú a rezidenčnú funkciu," konštatujú spoločnosti.

Súčasťou projektu budú aj oddychové zóny v polootvorenom vnútrobloku či detské ihrisko. Parkovanie pre takmer 140 áut majú zabezpečiť dve podzemné podlažia. Projekt Millhaus vyrastá v susedstve novej kancelárskej budovy The Mill.

Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) predstavil vlani oficiálne koncept "15-minútového mesta", projekt Millhaus je jeden z prvých bytových domov na danej adrese. Koncept má umožniť obyvateľom navštíviť do 15 minút pešo alebo na bicykli základnú občiansku vybavenosť, teda školy, škôlky, obchody, služby či prácu.