Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

V Galérií Umelka v Bratislave vystavujú fotografie Tomáša Školníka

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Školník sa vo svojich dielach sústreďuje na najvýznamnejšie preteky profesionálnej cyklistiky vrátane svetoznámej Tour de France.

Bratislava 13. marca (TASR) - Slovenská výtvarná únia (SVÚ) vystavuje vo Veľkej sále Galérie Umelka v Bratislave fotografie Tomáša Školníka. Nadšencom cyklistiky, ale aj širokej verejnosti približuje svet profesionálnej cyklistiky od roku 2016 do súčasnosti. Výstavu "Pocta šampiónovi - Peter Sagan", ktorou fotograf vzdáva hold slávnemu slovenskému cyklistovi, si môžu záujemcovia pozrieť do 24. marca.

Školník sa vo svojich dielach sústreďuje na najvýznamnejšie preteky profesionálnej cyklistiky vrátane svetoznámej Tour de France. Fotografie sa vracajú aj na majstrovstvá Slovenska, etapové preteky Okolo Slovenska či monumentálnu klasiku Paríž - Roubaix.

Výstava zahŕňa fotografie slovenskej cyklistickej hviezdy Sagana. "Primárnym cieľom autorovho objektívu bolo zachytiť v akcii jedného z najúspešnejších a najobľúbenejších cyklistov sveta všetkých čias - Peťa Sagana," dodáva Katarína Žáková, kultúrna manažérka a koordinátorka výstav SVÚ, s tým, že na sprostredkovanie celkovej atmosféry na špičkových cyklistických podujatiach autor ukazuje na svojich fotografiách aj emócie fanúšikov a krásu lokalít, kadiaľ viedla trasa tých-ktorých pretekov.

Návštevníci výstavy môžu obdivovať aj ukážku originálnych zelených dresov, ktoré Sagan vyhral v bodovacej súťaži na Tour de France.