Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V Devínskej Novej Vsi kandidujú za starostu piati uchádzači

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Do miestneho zastupiteľstva kandiduje oficiálne 43 záujemcov, ktorí zabojujú o miesta v 12-člennom poslaneckom zbore.

Bratislava 9. októbra (TASR) – V bratislavskej Devínskej Novej Vsi kandidujú za starostu piati uchádzači. Ako nezávislý bratislavský mestský poslanec Peter Hanulík, miestny poslanec a zároveň predseda združenia Devínska Inak Rastislav Tešovič a IT špecialista Denis Ružovič. S podporou Slovenskej ľudovej strany Andreja Hlinku kandiduje novinár Martin Bavolár, trojkoalícia SaS, Sme rodina a NOVA podporuje Dáriusa Krajčíra z miestneho úradu. O oficiálne zaregistrovaných kandidátoch informovala TASR mestská časť.

Do miestneho zastupiteľstva kandiduje oficiálne 43 záujemcov, ktorí zabojujú o miesta v 12-člennom poslaneckom zbore. Z celkového počtu zaregistrovaných kandidátov je 25 nominantov politickej strany, resp. koalície. Najviac z nich – 12 má trojkoalícia SaS, Sme rodina a NOVA. Za šiestimi kandidátmi stojí dvojkoalícia KDH a OĽaNO. Po dvoch kandidátoch postavila Národná koalícia a Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska. Jeden kandidát je členom tímu okolo kandidáta na primátora Matúša Valla, ktorý podporuje hnutie Progresívne Slovensko a strana SPOLU - občianska demokracia. Zhodný počet kandidátov má aj Slovenská ľudová strana Andreja hlinku a dvojkoalícia Smer-SD a SNS. Zvyšných 18 kandidáti sa o priazeň voličov uchádzajú ako nezávislí.

Nepomer je aj pri počte mužských a ženských kandidátov. Kým o mandát miestneho poslanca sa uchádza 34 mužov, žien je deväť. Najstarší kandidát má 72 rokov, najmladší 23 rokov.

Zo súčasného poslaneckého zboru opäť kandiduje deväť poslancov. Spomedzi nových tvárí sa o post miestneho poslanca uchádza moderátor Vladimír Dobrík, predseda odborov automobilky Zoroslav Smolinský, hlavný štátny radca Ján Žatko, medzinárodný hokejový rozhodca Marek Kralovič, tréner boxu Andrej Horný, kameraman FK Lokomotíva DNV Alojz Moravec, profesionálny športový tréner Lukáš Ondrej či zamestnankyňa Ministerstva vnútra SR Ľuba Rehánková.

V Devínskej Novej Vsi budú voliť 12 poslancov v jednom volebnom obvode. Komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 10. novembra 2018. Kampaň už beží a skončí sa 48 hodín predo dňom hlasovania.