Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislava

V bratislavskom Novom Meste zapísali 543 prváčikov, v Ružinove 892

Na snímke prváci počas vyučovania. Foto: TASR/František Iván

Nové Mesto je zriaďovateľom ôsmich ZŠ. Počas víkendového zápisu bol tradične najväčší záujem o Základnú školu Za kasárňou.

Bratislava 11. apríla (TASR) – Do prvých ročníkov základných škôl (ZŠ) v bratislavskom Novom Meste zapísali rodičia 543 detí. V porovnaní s minuloročným zápisom je to o 19 žiačikov viac. Medzi zapísanými prváčikmi prevažujú chlapci, ktorých je 288, dievčat je 254. TASR o tom dnes informoval hovorca mestskej časti Marek Tettinger.

Nové Mesto je zriaďovateľom ôsmich ZŠ. Počas víkendového zápisu bol tradične najväčší záujem o Základnú školu Za kasárňou, kde do prvého ročníka zapísali 197 detí. Základnú školu Jeséniova na Kolibe si pre svoje dieťa vybralo 72 rodičov a v Základnej škole Cádrova zapísali 67 detí. Väčšina budúcich prvákov (371) pochádza z tejto mestskej časti. Záujem však bol aj z iných častí Bratislavy (102 detí) a 82 zapísaných detí nepochádza z hlavého mesta.

Počas uplynulého víkendu bol zápis do prvých ročníkov základných škôl aj v Ružinove. Mestská časť je zriaďovateľom deviatich ZŠ, do ktorých rodičia tento rok zapísali 892 detí. Najviac - 168 detí zapísali v Základnej škole Ostredková. Záujem však bol aj o Základnú školu Nevädzova (153) a Základnú školu Drieňová (143). "Viac bolo chlapcov ako dievčat," doplnila hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Počet zapísaných detí nemusí byť totožný s počtom prváčikov, ktorí v septembri do vybraných základných škôl v jednotlivých mestských častiach aj nastúpia. Mnohé deti nastúpia niekedy aj do inej základnej školy.