Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislava

V Bratislave bude v máji medzinárodná konferencia Start with children

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zohľadňovanie potrieb detí a ich angažovanie v procese tvorby verejných priestorov nám pomáhajú budovať aktívnu generáciu so silným vzťahom k životnému prostrediu, skonštatovala riaditeľka MIB Marko.

Bratislava 13. marca (TASR) - Mesto Bratislava privíta v máji viac ako 30 odborníkov na tvorbu miest ohľaduplných voči potrebám detí. Stretnú sa na medzinárodnej konferencii Start with children: The Bratislava Summit 2024, ktorá sa bude konať koncom mája (28. - 29. 5.) v Starej tržnici. Počas týchto dní sa bude možné zúčastniť prednášok či workshopov. TASR o tom informovala Michaela Pavelková z Metropolitného inštitútu Bratislavy (MIB).

"Zohľadňovanie potrieb detí a ich angažovanie v procese tvorby verejných priestorov nám pomáhajú budovať aktívnu generáciu so silným vzťahom k životnému prostrediu. Môžeme tak tvoriť nielen odolné, ale aj vnímavé a empatické mesto cez optiku jednej z najzraniteľnejších skupín," skonštatovala riaditeľka MIB Petra Marko.

Cieľom dvojdňovej konferencie je zároveň poskytnúť predstaviteľom miest a odborníkom z celého sveta platformu na diskusiu o výzvach, na zdieľanie úspechov, nadväzovanie kontaktov či výmenu skúseností. Tromi hlavnými témami samitu budú udržateľné plánovanie mesta, tvorba verejných priestorov s ohľadom na potreby detí a klimatická odolnosť. Na samite o tom budú hovoriť starostovia a primátori, architektky, urbanisti či klimatickí aktivisti. Rečníci predstavia rôzne prípadové štúdie či možné inšpirácie.

Medzinárodný samit organizuje MIB spolu s hlavným mestom. Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke www.startwithchildren.com.