Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Policajti zadržali v Bratislave mužov s indickým konope

Ilustračná snímka. Foto: Polícia SR

Mestská a štátna polícia spoločne slúžili v celom okrese Bratislava III. Prioritne sa zamerali na ochranu mládeže, osobitne na predaj, podávanie a požívanie alkoholických nápojov.

Bratislava 20. júla (TASR) – Mestská a štátna polícia v Bratislave počas štvrtkovej (19.7.) spoločnej kontroly zadržali dvoch mužov vo veku 41 a 36 rokov, ktorí sú podozriví z páchania drogovej trestnej činnosti. Na osobnej slobode ich policajti obmedzili v záhradkárskej osade na Cintulovej ulici, kde bolo zaistené väčšie množstvo rastliny, u ktorej je predpoklad, že sa jedná o indické konope. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej mestskej polície Tatiana Kurucová.

Za účelom zistenia, o akú rastlinu sa presne jedná, zaistený materiál zaslali na expertízne skúmanie a vec si prevzal na ďalšie konanie policajný vyšetrovateľ. Mestská a štátna polícia v Bratislave počas štvrtka zrealizovali spoločný výkon služby na území celého okresu Bratislava III. Prizvaní boli pracovníci úradu práce, sociálnych vecí a rodiny spolu s pracovníkmi miestnych úradov v Novom Meste a Rači. „V rámci spoločnej činnosti sa prioritne zamerali na ochranu mládeže, s osobitným zameraním na predaj, podávanie a požívanie alkoholických nápojov neplnoletými mladistvými osobami vo vopred vytypovaných objektoch a na verejne prístupných miestach," priblížila Kurucová.

Monitorovali sa parky, prírodné kúpalisko Kuchajda, štadión Pasienky, bufety, podniky, herne a miesta, kde bol predpoklad, že sa tam môžu mladistvé osoby nachádzať. Skontrolovaných bolo celkom 73 osôb. Výsledkom bolo uloženie blokovej pokuty v prípade zistenia dopravného priestupku na Karpatskom námestí a zadržanie dvoch spomínaných mužov.