Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V BRATISLAVE SA ZDRŽÍTE: Linky MHD meškajú 20 až 40 minút

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Halász

V podvečerných hodinách hlásili vodiči v Bratislave viaceré nehody a kolóny.

Bratislava 6. septembra (TASR) – V Bratislave meškajú aktuálne niektoré linky MHD 20 až 40 minút. Dopravný podnik Bratislava (DPB) eviduje zdržanie spojov najmä v oblasti Dolných honov a Vrakune. Autobusy a trolejbusy stáli podvečer v kolónach aj hodinu.

"Treba počítať s meškaním MHD v oblasti Vrakune, Podunajských Biskupíc a medzi Vrakuňou a Ružinovom aj do 40 minút," povedal pre TASR manažér PR a marketingu DPB Martin Žarnovický. Dotknuté sú najmä trolejbusové linky 201, 202, 212, autobusová linka 78 a ďalšie linky, ktoré týmito miestami prechádzajú.

"Niektorí vodiči trolejbusov a autobusov stáli v zápchach až 60 minút, preto na konečných zastávkach čerpajú povinnú prestávky a po nich sa hneď vrátia na trať," spresnil Žarnovický. Situáciu monitoruje dispečing DPB a operatívne sa snaží riadiť premávku MHD tak, aby sa redukovali meškania.

V podvečerných hodinách hlásili vodiči v Bratislave viaceré nehody a kolóny. Zhustená premávka bola najmä na bratislavskom diaľničnom obchvate medzi Prístavným mostom a Zlatými pieskami, ale aj na Bajkalskej, Slovnaftskej, Ulici svornosti, Hradskej či Trnavskej ceste. Zelená vlna RTVS evidovala zdržanie od 10 do 30 minút.