Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Na STU v Bratislave ocenili študentov za ich úspechy a dobré výsledky

Na snímke vľavo prezident SR Andrej Kiska prichádza na oceňovanie študentov roka 2018 v aule Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave 14. novembra 2018. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Za študijné výsledky v bakalárskom a inžinierskom stupni štúdia bolo ocenených po osem študentov a sedem študentov doktorandského stupňa štúdia.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Rektor Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave Robert Redhammer ocenil v stredu na pôde školy viac ako 50 úspešných študentov. Ocenenie Študent roka 2018 získali za študijné výsledky, úspechy v oblasti vedy a výskumu, športu či za mimoškolské aktivity, pre TASR to uviedla Zuzana Mokošová z STU.

Za študijné výsledky v bakalárskom a inžinierskom stupni štúdia bolo ocenených po osem študentov a sedem študentov doktorandského stupňa štúdia. Za najlepšie absolvovanú akademickú mobilitu získal ocenenie Marek Adamkovič, ktorý pôsobil na univerzite v Tallinne.

Ocenenie získali aj 13 študenti za výsledky v oblasti výskumu a vývoja. Osem z nich tvorí Stuba Green Team, ktorý je jediným tímom, ktorý reprezentuje SR a STU na súťaži Formula Student Electric. Ocenenie získala aj trojica Nancy Saboličová, Jakub Štubňa a Kristína Fečová, ktorí reprezentujú univerzitu v rôznych oblastiach športu. Saboličová sa stala majsterkou Slovenska a Európy v mažoretkovom športe, Štubňa zvíťazil na majstrovstvách Slovenska a striebro získal na tohtoročnej Univerziáde SR. Fečová má viacero ocenení v silovom trojboji.

Aj na technicky zameranej univerzite sa nájdu študenti, ktorí ju reprezentujú i v oblasti umenia. Redhammer ocenil v tejto oblasti kolektív 12 študentov, ale aj jednotlivca Tomáša Perďocha za najlepšiu študentskú prácu v oblasti architektonickej tvorby.

Ocenená bola aj trojica študentov za činnosť v prospech univerzity, ale aj Barbora Dičerová v kategórii humánny čin roka za organizovanie benefičných kultúrno-spoločenských podujatí na Slovensku v rámci humánneho projektu Stavbárske srdce.

Na odovzdávaní ocenení sa zúčastnil aj prezident SR Andrej Kiska.