Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Na protivládne protesty v Bratislave a v Košiciach prišli tisíce ľudí

Na snímke protestujúci počas protivládneho protestu organizovaného opozičným hnutím Progresívne Slovensko (PS) a stranou Sloboda a Solidarita (SaS) na Námestí slobody v Bratislave 15. marca 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Dav zhromaždených na bratislavskom Námestí slobody a košickej Hlavnej ulici vyjadril nevôľu s postupom vládnej koalície, týkajúcu sa zmien Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS).

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 15. marca (TASR) - Na piatkové protivládne protesty v Bratislave a v Košiciach prišli tisíce ľudí. Organizovala ich opozícia.

Dav zhromaždených na bratislavskom Námestí slobody a košickej Hlavnej ulici vyjadril nevôľu s postupom vládnej koalície, týkajúcu sa zmien Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS). Žiadali slobodu médií. Prišlo aj niekoľko študentov žurnalistiky z Bratislavy, Nitry a Trnavy. Protesty tiež upozornili na "izolovanie" Slovenska od západných partnerov.

Protivládne protesty zvolali opozičné SaS a Progresívne Slovensko. KDH sa tentokrát do protestov účasťou nezapojilo z dôvodu konania ich víkendového snemu.