Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Na Koncerte pre Ukrajinu vystúpi aj raperka Alyona Alyona

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Program na Primaciálnom námestí sa začne o 17.00 h. Vstup pre verejnosť je voľný.

Bratislava 25. februára (TASR) - Tretí ročník Koncertu pre Ukrajinu sa uskutoční v nedeľu na Primaciálnom námestí a v klube Fuga v Bratislave. Medzi účinkujúcimi je aj ukrajinská raperka Alyona Alyona, tohtoročná reprezentantka Ukrajiny na Eurovízii. Na koncerte vystúpia tiež Berlin Manson a spevácky zbor Charkovského národného akademického divadla opery a baletu Mykoly Lysenka. TASR o tom informoval PR manažér Jozef Hámorský.

Podujatie organizujú festival Pohoda a Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS). Chcú ním spolu so širokou verejnosťou vyjadriť solidaritu a spolupatričnosť s našimi východnými susedmi. "Cieľom je tiež podporiť ukrajinských umelcov, ktorí majú stále obmedzené možnosti vystupovať vo svojej rodnej krajine," dodávajú organizátori. Na koncerte sa predstavia aj umelci, ktorí nedávno vystúpili na festivale Pohoda loves Ukraine v Kyjeve - FVLCRVM, Karpatské chrbáty a VBPS. Vystúpia v bratislavskej Fuge, program uzavrie DJ Matwe.

Šéf Pohody Michal Kaščák verí, že sa na námestí stretne čo najviac ľudí. "Je dôležité ukázať, že väčšina občanov a občianok na Slovensku má srdce na správnom mieste a nie je im ľahostajné utrpenie ľudí na vojnou sužovanej Ukrajine," dodal.

Program na Primaciálnom námestí sa začne o 17.00 h. Vstup pre verejnosť je voľný. Program v klube Fuga odštartuje o 20.00 h. Výťažok zo vstupného poputuje iniciatíve Music Saves UA, poskytujúcej humanitárnu pomoc ľuďom na Ukrajine.