Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Inaugurovali rektora a dekanov Ekonomickej univerzity v Bratislave

Aula Ekonomickej univerzity v Bratislave, archívna snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Funkčné obdobie rektora a väčšiny dekanov sa začalo 1. februára 2019 a skončí sa 31. januára 2023.

Bratislava 19. marca (TASR) - V Aule Ekonomickej univerzity v Bratislave v utorok slávnostne inaugurovali znovuzvoleného rektora Ferdinanda Daňa a šiestich novozvolených dekanov. Funkčné obdobie rektora a väčšiny dekanov sa začalo 1. februára 2019 a skončí sa 31. januára 2023.

"Tento okamih vnímam ako záväzok voči stovkám zamestnancov a tisíckam študentov," povedal pri tejto príležitosti Daňo, ktorý bol jediným kandidátom na rektora. Zároveň prisľúbil, že bude pracovať na tom, aby bola univerzita vnímaná ako moderná a dynamická inštitúcia, porovnateľná s významnými a všeobecne rešpektovanými inštitúciami podobného zamerania. Vo svojom inauguračnom prejave rektor hovoril najmä o prioritách v oblasti výskumu, zdôraznil tiež medzinárodné zameranie.

Za dekanku národohospodárskej fakulty bola inaugurovaná Erika Pastoráková, za dekana obchodnej fakulty Peter Drábik, za dekana fakulty hospodárskej informatiky Ivan Brezina, za dekana fakulty podnikového manažmentu Peter Markovič, za dekana podnikovohospodárskej fakulty so sídlom v Košiciach Michal Tkáč a za dekana fakulty aplikovaných jazykov Radoslav Štefančík. Dekanom fakulty medzinárodných vzťahov ostal Rudolf Kucharčík, ktorý svoju funkciu vykonáva od 1. apríla 2017.

Na slávnostnej inaugurácii za zúčastnil dosluhujúci guvernér Národnej banky SR Jozef Makúch, viacerí politici, zástupcovia ministerstiev, niekoľkí veľvyslanci, rektori slovenských aj zahraničných vysokých škôl, ako aj zamestnanci a študenti Ekonomickej univerzity v Bratislave.