Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Bratislava

V bratislavskej Novej Cvernovke budú znieť chasidské piesne

Ilustračná snímka. Foto: Pavol Karell

Chasidské piesne je projekt bratislavského rabína Barucha Myersa a slovenských koncertných umelcov - huslistu Miloša Valenta, akordeonistu Borisa Lenka a violončelistu Jozefa Luptáka.

Bratislava 28. mája (TASR) - Chasidské piesne (Chassidic Songs) štartujú v pondelok v bratislavskej Novej Cvernovke turné po štyroch slovenských mestách. Predstavia na ňom nové chasidské piesne z ich ostatného albumu More Chassidic Songs, ktoré vyšlo minulý rok pod hlavičkou Konvergencií.

Chasidské piesne je projekt bratislavského rabína Barucha Myersa a slovenských koncertných umelcov - huslistu Miloša Valenta, akordeonistu Borisa Lenka a violončelistu Jozefa Luptáka. "Chasidské piesne zachytávajú veľkú časť historických súvislostí stredoeurópskeho regiónu, ktorého sme súčasťou. Nielen židovskej komunity ako takej, ale aj kultúry a sveta okolo nás. Hovoria k nám, prežívame k nim blízkosť a sympatiu, pretože sa s nimi vieme identifikovať," priblížil Lupták hudbu, ktorú projekt prináša poslucháčom v novom spracovaní.

Koncert v Bratislave sa začína o 19. h. Nové chasidské piesne budú znieť aj 29. mája v Novej Synagóge v Žiline, 24. júna v Lučenci (Synagóga) a 26. júna v Banskej Bystrici (Robotnícky dom).