Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

FlixBus spustí z Bratislavy nové spojenie do chorvátskej Slavónie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Trasa autobusov povedie z Prahy cez Brno - Bratislavu - Budapešť - Budapešť letisko - Beli Manastir - Osijek - Dakovo až do Slavonskeho Brodu.

Bratislava 21. marca (TASR) - Autobusový dopravca FlixBus spojí od štvrtka 22. marca Bratislavu s chorvátskym regiónom Slavónia. Autobusy budú zastavovať aj na letisku v Budapešti.

"Toto spojenie slovenským zákazníkom prináša možnosť navštíviť región východného Chorvátska, kam sa predtým bolo ťažké dostať," priblížila hovorkyňa spoločnosti Martina Čmielová.

Trasa autobusov povedie z Prahy cez Brno - Bratislavu - Budapešť - Budapešť letisko - Beli Manastir - Osijek - Dakovo až do Slavonskeho Brodu. Dopravca počíta s frekvenciou spojov sedemkrát do týždňa oboma smermi.

Z Bratislavy budú autobusy vyrážať o 14.00 h a zo Slavonskeho Brodu späť budú odchádzať denne o 7.45 h. Cesta potrvá približne deväť hodín.

Slavónsko leží na pomedzí hraníc Chorvátska, Srbska a Bosny a Hercegoviny, v oblasti medzi riekami Drávou, Sávou a Dunajom. Turistickým aj ekonomickým centrom regiónu je stotisícové mesto Osijek.