Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Bratislava

Drozd: Magistrát chce začať reguláciu parkovania bez jasných pravidiel

Na archívnej foto Slavomír Drozd. Foto: TASR - Martin Baumann

V relácii Mesiac v Bratislave diskutujú poslanci bratislavského mestského zastupiteľstva (MsZ) Dana Čahojová (Bratislavský klub) a Slavomír Drozd (Klub pre Bratislavu).

Bratislava 15. novembra (TABLET.TV) - K regulácii parkovania a prijatiu bratislavskej parkovacej politiky už malo prísť skôr, no dobehnúť zdržanie predpisom, ktorý generuje množstvo otáznikov a nevyriešených problémov, nie je riešením. Zhodli sa na tom poslanci bratislavského mestského zastupiteľstva (MsZ) Dana Čahojová (Bratislavský klub) a Slavomír Drozd (Klub pre Bratislavu) v diskusnej relácii TABLET.TV Mesiac v Bratislave.

Poslanci sa vyjadrovali k návrhu všeobecne záväzného nariadenia (VZN), určujúceho pravidlá parkovania v hlavnom meste, o ktorom má rozhodovať bratislavský parlament už v stredu 16. novembra. Návrhu vyčítajú poslanci okrem iného to, že mesto ho pri realizácii nedostatočne odkomunikovalo s verejnosťou. Dana Čahojová upozornila i na to, že napríklad nie je jasné, aké budú vstupné náklady mestských častí v rámci systému a či pomer príjmov a prevádzkových nákladov bude pre miestne samosprávy vôbec rentabilný.



Slavomír Drozd doplnil, že nezodpovedané ostávajú aj otázky, týkajúce sa napríklad účelových ciest ako sú vnútrobloky, presunu magistrátnych komunikácií do správy mestských častí za účelom vybudovania parkovacích plôch, ale aj vymožiteľnosti dodržiavania pravidiel.



V diskusnej relácii sa obaja poslanci vyjadrujú tiež k tomu, aké kroky by malo mesto vyvíjať paralelne so zavádzaním spoplatneného parkovania. Povedia aj to, či je reálne, že sa v stredu (16.11.) bude zastupiteľstvo návrhom VZN napokon naozaj zaoberať.