Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Dobrovoľníci upracú pri Chorvátskom ramene aj v Záhorskej Bystrici

Ilustračné foto Foto: TASR

Počas rokov sa tu nazhromaždilo obrovské množstvo nánosov, zeminy, sutín a odpadkov.

Bratislava 8. novembra (TASR) – Počas víkendu sa dobrovoľníci pustia do upratovania pri Chorvátskom ramene v Petržalke i v Záhorskej Bystrici. Vybrané lokality chcú vyčistiť od množstva odpadu, ktorý tam je.

TASR o tom informoval Matúš Čupka z občianskeho združenia Zelená hliadka.

V rámci svojej novej aktivity SpotFix, ktorej cieľom je revitalizácia verejných priestranstiev, sa dnes na Antolskej ulici v Petržalke zamerajú na miesto, kde sa pretína Chorvátske rameno s Dolnozemskou cestou.

"Počas rokov sa tu nazhromaždilo obrovské množstvo nánosov, zeminy, sutín a odpadkov. Budeme ich preto spolu s naplaveninami zbierať a odvážať," povedal Čupka. Dobrovoľníci sa stretnú o 09.30 h na zastávke MHD Ľubovnianska.

V nedeľu (9.11.) plánujú na podnet jedného z miestnych obyvateľov začať aj s odstraňovaním čiernej skládky, ktorá sa nachádza medzi Záhorskou Bystricou a automobilovým závodom Volkswagen. Podľa Zelenej hliadky ide pravdepodobne o bývalý areál záchranného systému. Ten však dlhý čas pustol a vznikla na ňom rozsiahla skládka. V nedeľu chcú preto odtiaľ aktivisti nakladať malý aj veľkorozmerný odpad do pristaveného veľkokapacitného kontajnera. Stretnutie si naplánovali na 09.30 h na zastávke MHD Miestny úrad Záhorská Bystrica.

"Ideálny počet ľudí na obe akcie by bol okolo 15. Predpokladáme však, že sa nás zíde okolo osem dobrovoľníkov," dodal Čupka.