Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Za primátora Bratislavy chce kandidovať aj spevák Martin Jakubec

Martin Jakubec, archívna snímka. Foto: Teraz.sk/Facebook

Do boja o primátorský post vstúpi ako občiansky kandidát.

Bratislava 17. júla (TASR) – Spevák a podnikateľ Martin Jakubec má ambíciu miešať karty aj v komunálnej politike. Na sociálnej sieti a profile, ktorý informuje o jeho plánoch vo verejnej sfére, oznámil, že chce viesť hlavné mesto.

"Na základe rozhovorov s odbornou a laickou verejnosťou som prijal výzvu občanov kandidovať na primátora hlavného mesta Bratislava," uviedol Jakubec. Do boja o primátorský post vstúpi ako občiansky kandidát. Svoje manažérske schopnosti, ako aj schopnosť integrovať a spolupracovať s akčnou víziou rozvoja, chce onedlho predstaviť na tlačovej konferencii. Informáciu o kandidatúre potvrdila aj Katarína Kollárová z manažmentu Martina Jakubca.

Na tom istom profile Jakubec už na konci júna oznámil, že bude kandidovať za prezidenta SR. Záujemcom na sociálnej sieti ponúka aj promo tričká s tým, že ich majiteľov budú oprávňovať prísť za ním do Prezidentského paláca "bez odmietnutia".

Na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách bude opätovne kandidovať súčasný šéf samosprávy hlavného mesta Ivo Nesrovnal. Jeho vyzývateľmi budú architekt a hudobník Matúš Vallo, ktorý má podporu mimoparlamentných Spolu – občianska demokracia a Progresívne Slovensko (PS), taktiež starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva, ktorý má podporu opozičných OĽaNO, SaS a Sme rodina i kandidátka KDH Caroline Líšková. Kandidatúru na primátora hlavného mesta ohlásil aj bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, ktorý kandiduje ako nezávislý. Primátorom Bratislavy chce byť aj predseda mimoparlamentnej strany NAJ Viktor Béreš.